Denevérpad – A gerinc doktor : Zöldtechnológia
"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" /David Attenborough/
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Napot a földre: A franciaországi Cadarche-ban épül a világ első kísérleti fúziós erőműve, az ITER. Három évtized és közel 24 milliárd dollárnyi befektetés után a 25 ezer tonnás ITER lassan elhozhatja a Napot ...
 • Tesla üzemanyag nélküli autója:A fizikakönyvek kevésbé foglalkoznak Nikola Teslával, pedig a horvát származású fizikus és villamosmérnök az egyik legnagyobb elme, aki valaha létezett. Számtalan zseniális találmány fűződik a nevéhez, közöttük olyan is, melyre ...
 • Balesetnél sem veszélyes az elektromos Mitsubishi:Könnyedén ment át az ADAC töréstesztjén a Mitsubishi elektromos miniautója, az i-MiEV. Baleset esetén sem fenyeget áramütés veszélye. 15 európai országban kezdődik hamarosan a Mitsubishi elektromos minije, a Citroën C-Zeróval ...
 • Elektromos szörnyeteg, Citroen Survolt:Vad, sportos megjelenésű, elektromos motorral hajtott tanulmány autó a Citroen garázsából Tanulmány autók végeláthatatlan sora jellemzi az idei Genfi Autószalont. A gyártók talán ezzel szemléltetik a világnak, tudnak meglepetéseket is okozni. A ...
 • Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton: A világ első keskeny nyomközön járó, hibridhajtású mozdonyát állították üzembe a lillafüredi erdei kisvasúton. Az energiahatékony és környezetbarát mozdony teljes egészében magyar tervezők munkája. A ...
Home » Technológia » Hibrid autók » Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton

Denevérpad – A gerinc doktor

A denevérpad alkotójától


Egy beköszöntő betegség, kiszolgáltatottá teszi az embert. Fontosnak tartom, hogy ennek ellenére a belső erőinket ne hagyjuk a betegség szintjére zuhanni. Én egyértelműen a pofátlan gyógyulásvágyam és ebben való hitem eredményeként kaptam meg a Denevérpad megszületésének indító szikráját.  Az azóta jó barátomként tisztelt orvosom a leleteim áttanulmányozása után, együtt érzően ecsetelte a rám váró lehetséges jövőképet, ami kíméletes, visszafogott életmód mellett, hosszú időre elvetheti még a porckorong műtét szükségességét. Ennek a jó szándékú monológnak a végén szúrtam be a következő megjegyzést.Számomra úgy tűnik, hogy a mi elképzeléseink nem egyeznek. Tudom, hogy én vagyok a legjobb beteg, akivel a pályafutása során

Bujdák Attila

találkozott. Mindenre hajlandó vagyok, ami az ön kitűnő szakmai tudása és az én mindenre eltökélt együttműködésemmel, végül segít engem újra a síléceimre állni. A régi életemet akarom mindenáron visszakapni és meglátja, hogy mi ketten ezt meg is oldjuk! Ó, hát magát akkor a legjobb lenne a lábainál fogva felakasztani, hogy nyúljon a gerince! Kár, hogy erre nincs kíméletes lehetőség, mivel ennek a pozíciónak a felvétele és az abból történő visszaút, több kárt tenne a már így is sérült gerincében, mint amennyi hasznot hajtana. Azt, ami ennek a beszélgetésnek köszönhetően megszületett, úgy hívják, hogy Denevérpad!
A Denevérpad történetét és mindazokat a tapasztalatokat, amiket szereztem a betegségem folyamán, egy hamarosan megjelenő könyvben összegeztem, melyről a kiadás küszöbén bővebben is beszámolok a Deneverpad.hu oldalon.
A denevérpad lényege

A Denevérpad olyan a mai igények szerint készült gyógyászati eszköz, amely széles körben teszi lehetővé számos, de generatív gerincelváltozás gyógyítását és kezelését. A hatását a gerinc kíméletes széthúzása révén fejti ki. A nyújtáshoz a gravitáció erejét használjuk, amely a Denevérpadon fekvő személy testének különböző mértékben való megdöntésével szabályozható az aktuális nyújtási igény szerint.

A denevérpad újdonságai

Az egyedi kiképzésű függeszkedő kampók rendkívül kényelmesek. Felcsatolásuk módjai, lehetővé tesznek hason és háton, egyedi esetekben pedig akár oldalfekvésben is elvégezhető nyújtásokat. Ha a terapeuta szükségesnek látja, hogy a gerinc íveit igény szerint alátámasztásokkal segítse, még olyan esetek nyújtása is megvalósíthatóvá válik, melyet egyébként a szakma korábban nem tartott kivitelezhetőnek. Sok esetben, amikor a súlyfürdő terápia nem alkalmazható a Denevérpados kezelés akkor is problémamentesen beválik. Nagy előny, hogy a kezelés teljes ideje alatt (kb.: 10-15 perc/ alkalom) a gerinc természetes, vagy a kívánatos mértékben megváltoztatott ívei megmaradnak. A beteg, saját érzékelésének bevonásával, aktív együttműködéssel vesz részt a kezelés helyes menetének beállításában. Ez a módszer kizárja az orvos, vagy a terapeuta esetleges tévedését is, mivel a beteg kellő időben figyelmeztet a hibára. A kezelés menete és a Denevérpad rendeltetésszerű használata nem teszi lehetővé a beteg állapotának a kezelés miatt bekövetkező további romlását. A gépet, akár otthonában is alkalmazhatja a terapeuta által javasolt módon, így nem csak tüneti, hanem jelentős mértékű állapotjavulást is elérhet. A Denevérpad házi használatra való beszerzése, nem csak a megbetegedett, hanem a gerincbetegségeket megelőzni kívánó családtagoknak is hasznos és busásan megtérülő befektetés. A hátfájás visszatérő probléma, továbbá a porckorongok állapota idővel romlik, ezért is jó a Denevérpad otthoni állandó használata.

Alkalmazási területek

Legtöbbször az ágyéki gerincszakasz és az alsó végtagok nagyízületei szenvednek kóros elváltozásokat a nyomó és hajlító igénybevétel miatt. A Denevérpad használata is ezeken a területeken a leg gyakoribb.

Nagyszerűen alkalmazható:

 • Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére
 • Porckorongsérv műtét utáni rehabilitációjára
 • Deréktájéki fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére
 • Gerincferdülés kezelésére
 • Csigolyaelcsúszásra
 • A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is
 • Egyéb kopásos és de generatív  elváltozások kezelésére
 • Rendszeres használata karbantartja az agyi ereket, csökkentve a stroke (szélütés) kialakulásának veszélyét
 • Enyhíti a visszeres panaszokat
 • Javítja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat
 • Segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait
Elérhető egészségügyi eredmények

Mindennapi alkalmazásával:
Sok esetben érhető el oly mértékű állapotjavulás, amely a beteg munkavégző képességének és jó fizikai komfortérzetének visszatérésével jár.
Elérhetjük a gyógyszerek mennyiségének csökkentését, későbbi teljes elhagyását.
A további leépülési folyamatok késleltethetőek, részben leállíthatóak.
Gyakran a már indokolt műtéti beavatkozás is feleslegessé válhat.

A kezelés folyamata eredményezi az ízületi folyadék gyors visszaáramlását miközben a porckorongok belsejében létrejött vákuum hatás a kiboltosulásokat, sérvesedéseket húzza vissza. A legtöbb leépülési folyamatért a gerincre nehezedő természetes nyomás tehető felelőssé, így a nyújtáskor jelentkező ellentétes irányú erőhatás ezeket is eredményesen képes visszarendezni.

Intelmek

Mielőtt a Denevérpadot megvásárolná, vagy kezelésben részesülne, feltétlenül konzultáljon háziorvosával, mert a használatot kizárhatja néhány betegség. A háziorvosnál nyoma van minden előzetesen kezelt, vagy diagnosztizált betegségnek, amiből következtetni tud a gép használatára való alkalmasságról. Szükség szerint vizsgálatokat végez, vagy ír elő. Ha az orvosa még nem ismeri a Denevérpadot, mondja el neki a kezelésről az itt leírtakat.

Amennyiben a kezelés során bármilyen kellemetlenség, fájdalom jelentkezik, vagy a meglévőt is felülíró fájdalomérzet lép fel, azonnal vissza kell állítani a dőlésszöget addig, amíg az meg nem szűnik, vagy be kell fejezni.

A használatot leggyakrabban kizáró okok és betegségek:

 • Kezeletlen magas vérnyomás
  (A gyógyszerrel beállított vérnyomás, már lehetővé teszi a használatot)
 • Előrehaladott mértékű csontritkulás
 • Beépített szívritmus szabályzó
 • Glaukóma
 • Korábban elszenvedett agyvérzés, vagy agyi ér probléma
 • Gerinctájéki tumor
 • Az ízület gyulladt állapota
 • A várandósság második szakasza

A függeszkedő bokapántok a Denevérpad elnevezésű gerincnyújtó szerkezet tartozékaként nem tesznek lehetőséget függőleges, szabad lógásra! Csak a Denevérpaddal való, rendeltetésszerű alkalmazása esetén vállalunk felelőléget a használatért!

Forrás: deneverpad.hu