A világon elsőként egri és pécsi kutatók készítettek olyan, természetes anyagokból álló kivonatot, amely 50 százalékkal növeli a szervezet saját őssejt termelését. A “mindenhatónak” is nevezett sejtek meg tudják gyógyítani a beteg vagy az idő múlásával romló szerveket.
Az őssejtek kapcsán eddig olyan szívszorító történetekkel találkoztunk, amikor súlyos beteg gyerekeknek gyűjtöttek, hogy kiutazhassanak Kínába vagy Ukrajnába kezelésre. Pedig ez a mindenhatónak is nevezett sejt gyakorlatilag mindent meg tud gyógyítani a látászavaroktól, az idegrendszeri problémákon keresztül, a mozgásszervi, szív- és érredszeri problémákig.
Az őssejtek a csontvelőben termelődnek. A kutatók kiderítették: mint bármelyik másik szervet, ezt is lehet túltermelésre serkenteni. Húsz természetes anyagot választottak ki, és vizsgáltak azzal a céllal, hogy serkenti-e a csontvelő őssejtkibocsátását. A magyar kutatók 9 olyan hatóanyagot találtak, amelynek hatására 50 százalékkal több őssejt jut a vérbe.
Ez nagyjából azzal ér fel, mintha méregdrága külföldi őssejt terápiának vetnénk alá magunkat. Ez a “kezelés” viszont otthon, elérhető áron megoldható. A kutatócsoport az ország különböző egyetemein végzett vizsgálatokat. Ember István professzor és dr. Kis István docens, a pécsi egyetem kutatói nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a viszgálati anyag a jövő terápiás lehetősége lehet. A titkos készítmény öt földrész válogatott növényi anyagainak kivonatait tartalmazza. Négy hónap alatt több mint százan próbálták ki a szert.
Volt, aki letette a háromdioptriás szemüvegét, volt, aki szklerozis multiplex miatt alig tudott járni, ma már bevásárol, és volt, aki lassan újból munkába áll, pedig vékony, mindig kiszakadó hasfala miatt leszázalékolták” – sorolt néhány példát Szabó László, a kutatás vezetője.
– Eddig csak egy kanadai tudós talált olyan anyagot, amely növelte az őssejt termelődését. Gondoltam, ha van egy, lehet több is. Nem tévedtem. Ezzel a kivonattal naponta 50 százalékkal tudjuk megemelni az őssejttermelődésünket, ami olyan hatásfokú, mintha egy őssejt terápiára utaznánk el. Szerénytelenség nélkül állíthatom, ez világszenzáció!”
Már bárki hozzájuthat a készítményhez!
Szellemileg is megfiatalít
A születés után 20-25 millió őssejt van a vérben. Ahogy idősödünk, a csontvelő egyre kevesebbet termel, így a szervezet regenerációs képessége is csökken. Eddig úgy hitték, az idegrendszer 35 éves kortól csak pusztul, hiszen sokkal jobb a koncentrációs és emlékezőképesség húsz-, mint hatvanéves korban. Klinikai viszgálatok bizonyítják, az őssejt képes új idegsejtet építeni, a régit erősíteni, így egy hatvanéves ember is lehet szellemileg olyan friss, mint egy tinédzser.
“Végre újra mozog a lábam!”
A szentesi Vas Ferencné (51) szklerozis multiplexe miatt csak kézzel tudta felemelni a lábát az ágyra. Január 28-án kezdtem el szedni a készítményt, és már segítség nélkül emelkedik a lábam, akár az asztalig is. Nem fájnak az ízületeim, sima és rugalmas lett a bőröm, letettem a 1,5 dioptriás szemüvegem és végre remekül alszom.”
Forrás: www.blikk.hu
Forrás: http://www.borsonline.hu
A kávétól csökken, a fokhagymától nô az ôssejtek száma a szervezetünkben. Az egyes élelmiszerek ugyanis befolyásolják az emberi szervezet ôssejt-termelését – erre a következtetésre jutott Szabó László, egy pécsi kutatócsoport vezetôje. A csoport felméri a magyar lakosság ôssejtszintjét.
A Szabó László vezette pécsi kutatócsoport néhány hete azzal vált híressé, hogy kifejlesztette az ôssejt kapszulát, amely természetes anyagokból áll, és arra serkenti a szervezetet, hogy a normálisnál 50 százalékkal több ôssejttet termeljen. Vas Ferencné, aki szklerózis multiplexben szenved, ennek köszönheti állapota jobbra fordulását.
Képes pótolni az elhalt szövetet– Vannak még csodák! — áradozott Vas Ferencné. – Nagyon rossz állapotban voltam, a bal lábamat például csak úgy tudtam mozgatni, ha kézzel megemeltem. Most már kezd újra úgy mûködni, mint régen. Azt mondják, az is az ôssejteknek köszöngetô, hogy a bôrömrôl eltûntek a fogyási csíkok, a hajam erôsebb lett, a látásom javult.
A kutató további természetes anyagokat keres, amelyek befolyásolják az ôssejt termelést.
– Az élelmiszereket három csoportba sorolhatjuk – mondta Szabó László. – Az elsôbe kerülhetnek azok, amelyek növelik a szervezet ôssejt termelését, a harmadikba pedig azok, amelyek csökkentik, a másodikba a semlegesek. Száz anyagról szeretném elsô körben kideríteni, hogy mit csinál a szervezetben található ôssejttel.
Bár a vizsgálat még nem kezdôdött el, az már biztos, hogy a kávé és az alkohol a harmadik, míg a fokhagyma az elsô kategóriába tartozik. Valószínûleg ugyanígy csoportosíthatók a gyógyszerek, ezt is vizsgálják. Szabó László további terve, hogy szeptember végére felméri a magyarok ôssejtszintjét.
– Mindenkinek a szervezetében különbözô mennyiségû ôssejt termelôdik, többek közt épp az életmódtól vagy az életkortól függôen – folytatta a kutató. – Manapság minden országban végeznek vércukor- és vérnyomásméréseket, de arra még nem gondolt senki, hogy az ôssejtek száma ugyanilyen jellemzô lehet az egészségügyi állapotra. Épp ezért szeptember végére egy reprezentatív mintán elvégezzük a méréseket, és megszámoljuk a magyarok ôssejtjeit. Ehhez egy olyan fehérjefajta jelenlétét mérjük a vérben, amelyik kizárólag az ôssejtekben található meg.
Az úgynevezett ôssejtek legfontosabb tulajdonsága, hogy legalább 200 fajta különbözô sejtté fejlôdhetnek, így a betegségekben elhalt sejteket képesek pótolni. Három fô forrása van: a legismertebb a köldökzsinórvér, illetve az embriók, de ez utóbbiak kutatását a legtöbb országban humánus okokból betiltották. A felnôtt szervezet azonban maga is termel ôssejtet. A magyar kapszula a csontvelôt stimulálja, és ezáltal kényszeríti a saját szervezetet több ôssejt termelésére. Ezek aztán a véráramba kerülve a beteg, elhalt sejtek helyén képeznek újakat.