SENSOLITE Sejtműködést regeneráló poralizáltfény-terápiás rendszer : Zöldtechnológia
"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" /David Attenborough/
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Napot a földre: A franciaországi Cadarche-ban épül a világ első kísérleti fúziós erőműve, az ITER. Három évtized és közel 24 milliárd dollárnyi befektetés után a 25 ezer tonnás ITER lassan elhozhatja a Napot ...
 • Tesla üzemanyag nélküli autója:A fizikakönyvek kevésbé foglalkoznak Nikola Teslával, pedig a horvát származású fizikus és villamosmérnök az egyik legnagyobb elme, aki valaha létezett. Számtalan zseniális találmány fűződik a nevéhez, közöttük olyan is, melyre ...
 • Balesetnél sem veszélyes az elektromos Mitsubishi:Könnyedén ment át az ADAC töréstesztjén a Mitsubishi elektromos miniautója, az i-MiEV. Baleset esetén sem fenyeget áramütés veszélye. 15 európai országban kezdődik hamarosan a Mitsubishi elektromos minije, a Citroën C-Zeróval ...
 • Elektromos szörnyeteg, Citroen Survolt:Vad, sportos megjelenésű, elektromos motorral hajtott tanulmány autó a Citroen garázsából Tanulmány autók végeláthatatlan sora jellemzi az idei Genfi Autószalont. A gyártók talán ezzel szemléltetik a világnak, tudnak meglepetéseket is okozni. A ...
 • Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton: A világ első keskeny nyomközön járó, hibridhajtású mozdonyát állították üzembe a lillafüredi erdei kisvasúton. Az energiahatékony és környezetbarát mozdony teljes egészében magyar tervezők munkája. A ...
Home » Technológia » Hibrid autók » Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton

A Sensolite, országos gyógycentrum hálozatában elérhető egyedülálló egészségügyi szolgáltatás, olyan orvostechnikai eszköz amely a gyógyítás számos területén alkalmazható. A polarizált fény, köszönhetően az 1 cm-es behatolási mélységnek eléri a kapilláris erekben keringő vért és az ott található immunitásért felelős sejtek aktivitását fokozva fejti ki jótékony hatását.

A FELTALÁLÓ – FENYŐ MÁRTA

Fenyő Márta biofizikus. Kutatócsoportjával együtt a 80-as évek elején felfedezi a polarizált fény biológiai serkentő hatását. A gyártás és értékesítés licencét végül egy svájci cég szerzi meg, így a polarizáltfény-terápiát megvalósító eszköz, a Bioptron lámpa Svájcból indul hódító útjára. 2003-ra továbbfejleszti a gondolatot, és 2008-ban társával, a technológiai és gyártói hátteret biztosító Klein Péterrel megalkotja a teljes testfelület fénykezelésére alkalmas eszközt, a SensoliteR-ot.
A fizikus feltaláló 2007-ben találkozott Klein Péterrel, aki egy 15 éve sikeresen működő, nemzetközi elismertségnek örvendő, kozmetikai berendezéseket gyártó céget vezet.
A Sensolite korábban csak dédelgetett terve volt a biofizikusnak: ez a készülék külső megjelenésében a szoláriumhoz hasonlatos, polarizált fényfürdő, melyben nagyszámú, összesen 1000 fényforrás biztosítja a test teljes felületére illetve az egész szervezetre kiterjedő biopozitív hatást. Az már a kutatások során kiderült, hogy a polarizált fény jó hatással van az élő szervezetre, serkenti a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert. A kezelés után a vendég felfrissülve, energiával feltöltődve, a stressztől megszabadulva, sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint előtte.
Az egyetem elvégzése után Fenyő Márta 9 évig dolgozott a Medicor Műveknél, ahol kapcsolatba került az orvosbiológiai kutatásokkal, amely terület azóta is a szenvedélye. Később a SOTE Biofizikai Intézetében kandidátusi aspirantúra keretében a lézerfény biológiai hatásaival foglalkozott.
Ekkor ismerkedett meg Dr. Mester Endre professzor tevékenységével: ő és munkatársai alacsony teljesítményű lézerfénnyel gyógyítottak krónikus sebeket. Az akkor még igen költséges, és a szemre is veszélyes lézerfény-forrás helyett Fenyő Márta olyan eszközt szeretett volna kifejleszteni, amely rendelkezik a lézerfény biostimuláló hatásával, mégis sokkal egyszerűbb, olcsóbb és mindenki számára elérhető.Kertész Iván lézer-fizikussal közösen dolgozták ki a lézerfény stimuláló hatásának biofizikai modelljét. Orvos és fizikus társak közreműködésével hamarosan elkészült, és csodálatosan gyógyított az első polarizált fényt kibocsátó lámpa, az Evolite. A “hőskorban” a lámpa hatékonyságát krónikus, addig nem, vagy nehezen gyógyuló sebektől szenvedő betegek sikeres kezelésén keresztül igazolták. Ezzel párhuzamosan végezték első komoly tudományos vizsgálataikat is, melyek során igazolást nyert, hogy a sebek gyógyulásában szerepet játszik a szervezet immunreakciójának jelentős fokozódása. Ezeket a fontos kutatásokat Fenyő Márta és Dr. Tóth Nándor laboratóriumi főorvos közösen végezték a nyolcvanas évek elején. (4)
“Én hittem abban, hogy ez egy csodálatos eszköz. Láttam, hogy olyan emberek gyógyulnak meg, akik már letettek arról, hogy valaha is egészségesek lesznek. Ez és a fanatikus hit adott erőt, hogy végigküzdjem azt a pár rettenetesen nehéz évet, amíg sikerült a találmányból valódi gyógyító eszközt létrehozni.”, vallja Márta.
A fáradozások ellenére Magyarországon nem sikerült gyártót találni – az Evolite névre keresztelt lámpa ellenben gyorsan népszerű lett Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.
FENYŐ MÁRTA feltaláló, fizikus, biofizikus
TANULMÁNYOK 1964-69 ELTE TTK, kutató fizikus szak 1978-81 Semmelweis Orvostudományi Egyetem Biofizikai Intézet
Forrás: SENSOLITE