Hogyan tovább építőipar? Környezettudatos és energiatakarékos felújítások okosan : Zöldtechnológia
"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" /David Attenborough/
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Napot a földre: A franciaországi Cadarche-ban épül a világ első kísérleti fúziós erőműve, az ITER. Három évtized és közel 24 milliárd dollárnyi befektetés után a 25 ezer tonnás ITER lassan elhozhatja a Napot ...
 • Tesla üzemanyag nélküli autója:A fizikakönyvek kevésbé foglalkoznak Nikola Teslával, pedig a horvát származású fizikus és villamosmérnök az egyik legnagyobb elme, aki valaha létezett. Számtalan zseniális találmány fűződik a nevéhez, közöttük olyan is, melyre ...
 • Balesetnél sem veszélyes az elektromos Mitsubishi:Könnyedén ment át az ADAC töréstesztjén a Mitsubishi elektromos miniautója, az i-MiEV. Baleset esetén sem fenyeget áramütés veszélye. 15 európai országban kezdődik hamarosan a Mitsubishi elektromos minije, a Citroën C-Zeróval ...
 • Elektromos szörnyeteg, Citroen Survolt:Vad, sportos megjelenésű, elektromos motorral hajtott tanulmány autó a Citroen garázsából Tanulmány autók végeláthatatlan sora jellemzi az idei Genfi Autószalont. A gyártók talán ezzel szemléltetik a világnak, tudnak meglepetéseket is okozni. A ...
 • Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton: A világ első keskeny nyomközön járó, hibridhajtású mozdonyát állították üzembe a lillafüredi erdei kisvasúton. Az energiahatékony és környezetbarát mozdony teljes egészében magyar tervezők munkája. A ...
Home » Technológia » Hibrid autók » Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton

2008 közepe óta az újságokban, interneten is folyamatosan cikkeznek az építőipar válságáról. Sajnos, ezt az építőipar valamennyi szereplője érzi is. A bankok erősen megszigorították a projektfinanszírozás feltételeit, lecsökkent a beruházások száma. Ha nincs beruházás, nincs munkája sem a tervezőknek, sem a kivitelezőknek.

Az építőipar válsága már a 2007-es évben is érződött, de sajnos a 2008-as év sem hozott felemelkedést! 2009 végén már olyan cikkek is megjelentek, melyek szerint a válság végére az építőipari cégek fele csődbe megy.

Különböző tanulmányok szerint az ágazat jövőjét az energiatakarékos épületfelújítások jelentenék, melyek egyfelől munkahelyeket teremtenének, másfelől csökkentenék az energia-felhasználást, így is eleget téve az EU-s követelményrendszernek.

Feltehetjük a kérdést, megéri-e ilyesmivel foglalkozni? Kimutatták, hogy az ilyen jellegű renoválások során felhasznált építőanyagok valamivel többe kerülnek ugyan, és az alkalmazott technológiákkal is plusz költséget kell vállalnia a beruházónak, de ezek a költségek legfeljebb 6-8 százalékkal magasabbak az átlagnál. Ráadásul az ökoépületek élettartama garantáltan hosszabb, fenntartásuk pedig akár 30 százalékkal is olcsóbb egy átlagos épületénél, tehát a mindenképpen kifizetődőek.

A szakemberek láthatóan egyre másra keresik a kiút lehetőségeket. Talán a műszaki megoldásokban már meg is találták, de hogy milyen pénzügyi támogatások lehet igénybe venni?

Ebben szeretnénk segíteni azzal, hogy konferenciánkra olyan előadókat hívtunk meg, akik a kivitelezési vállalkozóknak, tervezőknek, önkormányzatoknak, beruházóknak a legfrissebb pályázati, pénzügyi lehetőségekről számolnak be. Bemutatva ezek elérhetőségét, felhasználásának módját. Beszélnek a lánctartozásokról, azok kezelhetőségéről, de lesz olyan előadó is, aki sikeres projekteket ismertet. A konferencia zárásaként kerekasztal-beszélgetésen vehet részt, személyes válaszokat kapva kérdéseire.

Keressük együtt a kiutat!

A konferencia célja, hogy szakmai és financiális téren egyaránt konkrét, gyakorlati segítséget nyújtson az építőiparban dolgozó kis- és középvállalkozások, kivitelezők, tervezők, beruházók, önkormányzatok számára.

A szakmai napon minden irányból igyekszünk körbejárni az építőipar helyzetét. Délelőtt számba vesszük az építőipar lehetőségeit, az energiapolitika főbb irányvonalait és a megújuló energia felhasználásának legújabb tapasztalatait. A nap második felében a pénzügyi lehetőségetek tekintjük át: konkrét állami, EU-s pályázati lehetőségeket kínálunk, megvizsgáljuk az új Széchenyi tervet és a finanszírozás banki lehetőségeit. Végül, de nem utolsó sorban megoldást keresünk az egyik leggyakoribb probléma, a lánctartozások megszüntetésére is. Ezt követően az előadók kerekasztal-beszélgetésen folytatják a felmerült témákat, melybe természetesen résztvevőink is bekapcsolódhatnak kérdéseikkel.

A Szakmai Nap befejezéseként állófogadás lesz meglepetés programmal.

További részletes információkat talál a http://konferencia.dashofer.hu/hogyan-tovabb-epitoipar/program oldalon

Categories: Építészet