A Chevrolet Volt ára : Zöldtechnológia
"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" /David Attenborough/
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Napot a földre: A franciaországi Cadarche-ban épül a világ első kísérleti fúziós erőműve, az ITER. Három évtized és közel 24 milliárd dollárnyi befektetés után a 25 ezer tonnás ITER lassan elhozhatja a Napot ...
 • Tesla üzemanyag nélküli autója:A fizikakönyvek kevésbé foglalkoznak Nikola Teslával, pedig a horvát származású fizikus és villamosmérnök az egyik legnagyobb elme, aki valaha létezett. Számtalan zseniális találmány fűződik a nevéhez, közöttük olyan is, melyre ...
 • Balesetnél sem veszélyes az elektromos Mitsubishi:Könnyedén ment át az ADAC töréstesztjén a Mitsubishi elektromos miniautója, az i-MiEV. Baleset esetén sem fenyeget áramütés veszélye. 15 európai országban kezdődik hamarosan a Mitsubishi elektromos minije, a Citroën C-Zeróval ...
 • Elektromos szörnyeteg, Citroen Survolt:Vad, sportos megjelenésű, elektromos motorral hajtott tanulmány autó a Citroen garázsából Tanulmány autók végeláthatatlan sora jellemzi az idei Genfi Autószalont. A gyártók talán ezzel szemléltetik a világnak, tudnak meglepetéseket is okozni. A ...
 • Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton: A világ első keskeny nyomközön járó, hibridhajtású mozdonyát állították üzembe a lillafüredi erdei kisvasúton. Az energiahatékony és környezetbarát mozdony teljes egészében magyar tervezők munkája. A ...
Home » Technológia » Hibrid autók » Egyedülálló fejlesztés a lillafüredi kisvasúton

A Chevrolet Volt ára

– Nettó 33.500 dollár, nullától 7 500 dollárig terjedő személyi jövedelemadó jóváírással
– Forgalomba hozatalát az USA hat tagállamában és a fővárosban kezdik meg
– Európa és Kína lesznek a Volt első külpiacai, 2011 negyedik negyedévétől
– A Volt nyolcéves/160 000 kilométeres akkumulátor garanciája a nyugalom záloga
– Több mint 500 kilométeres hatótávjával bármikor, bárhová eljuthat, szabadon autózhat

A General Motors bejelentette, hogy kiválasztott márkakereskedések az Amerikai Egyesült Államokban elkezdték felvenni a megrendeléseket a 2011-ben érkező Chevrolet Voltra, az első megnövelt hatótávú elektromos autóra. Amerikai bemutatkozását követően, 2011-ben Európában és Kínában kezdik meg a globális értékesítést. Szükség szerint egészítse ki helyi információkkal!
Az Egyesült Államokban 41.000 dollárba kerül majd a Volt (nettó 33.500 dollár maximális szövetségi személyi jövedelemadó jóváírással, amely nullától 7.500 dollárig terjedhet).
Mivel a márka tökéletesen magabiztos a Volt kimagasló értékét tekintve, haszonbérleti programot indít az USA-ban, amely a 36 hónapos futamidő alatt mindössze 350 dolláros havi költséget jelent. Az értékesítés elsőként Kalifornia, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey államokban és Washington város körzetében indul el, korlátozott gyártási kapacitás mellett.

„Ha a Chevrolet Volt egy bolt lenne, ma fordítanánk át a táblát a bejárati ajtón, hogy nyitva”, – mondta Joel Ewanick a General Motors Egyesült Államok marketing alelnöke. „Kategóriája legjobbja lesz a Chevrolet Volt… mivel egyedülálló autó a maga kategóriájában. Nincs még egy autógyár olyan elektromos hajtású kocsival, amely a mindennapok igényeit is kielégíti és bárhová, bármikor elvisz. Ráadásul nálánál jóval drágább autók alapfelszereléseivel lesz telis-tele.”
A Chevrolet Volt az egyetlen villanyautó, amely mindenféle időjárási- és útviszonyok között használható, és nem fenyeget azzal, hogy lemerült akkumulátorral megáll. A Volt összesített hatótávja körülbelül 500 kilométer, kerekeit végig az elektromos áram hajtja. Az első 60 kilométert teljesen kipufogógáz-mentesen teheti meg, a 16 kWh kapacitású lítiumion-akkuban tárolt energiával. Amikor lemerülne az akkumulátor, észrevehetetlen simasággal beindul a benzinmotor-generátor egység, és teli tank esetén további 450 kilométert lehet megtenni.
Adózási viszonyaiktól függően a Volt tulajdonosok akár 7.500 dolláros szövetségi személyi jövedelemadó jóváírást is kaphatnak az Amerikai Egyesült Államokban. Emellett egyes tagállamokban további helyi szintű jóváírást is kaphatnak területi illetékesség szerint. Bizonyos államokban pedig a kihasznált utasterű járműveknek fenntartott forgalmi sávokat (High-Occupancy Vehicle – HOV lane) is használhatják, amely még kényelmesebbé teszi az utazást.
A Chevrolet Volt alapfelszerelése a 120 voltos (az Egyesült Államokban ez a hálózati feszültség) háztartási konnektorra csatlakoztatható töltőkábel, de az induló piaci területeken összesen 4,400 Volt-vásárló kaphat ingyenes 240 voltos töltőkészüléket, otthoni beszereléssel együtt. A beszerelés része az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (U.S. Department of Energy – DOE) programjának, amelynek keretében körülbelül 15 ezer 240 voltos házi töltőberendezést létesítenek Amerikában.
Élvonalbeli technika tartja kapcsolatban a Volt tulajdonosát
Ami a korszerű technikát illeti, élvonalban vannak a Volt tulajdonosai! Az autó alapfelszerelései újszerűen teremtenek kapcsolatot és szórakoztatnak, ami az alapárért járó hétcolos, érintőképernyős navigátorral és az energiatakarékos Bose prémium-audiorendszerrel kezdődik.

A Volt az első GM-jármű Amerikában, amely ötéves OnStar Directions and Connections szolgáltatást kínál, benne önműködő baleseti reagálással (Automatic Crash Response), lopott jármű felderítéssel és navigátorral. A Volt egy olyan mobiltelefon-alkalmazással bővíti ki az OnStar élvonalbeli biztonsági és vagyonvédelmi technikáját, amely összekapcsolja az autót a tulajdonos okos telefonjával.
“Semmihez sem foghatóvá akartuk tenni a Volt birtoklásának élményét, hiszen a Volt sem hasonlít semmire, amit eddig kínált a Chevrolet”, mondta Tony DiSalle, a Chevrolet Volt termékmarketing-igazgatója. “Azt szeretnénk, ha vevőink maradéktalanul kiélveznék a Volt-életstílust, és példa nélkül álló kapcsolatban lennének kocsijukkal a mobiltelefon-alkalmazás révén.”
Példátlan garancia biztosítja az értéktartást és a lelki nyugalmat
A Volt amerikai tulajdonosai a villanyautókra valaha adott legnagyvonalúbb akkumulátor- és járműgaranciára számíthatnak. A 16 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorra az iparágban leghosszabb, új tulajdonosra átvihető nyolcéves, illetve 100 ezer mérföldes (160.000 km) garancia érvényes.
A Volt egész biztonsági arzenált kapott, nyolc légzsákkal – kétfokozatú frontlégzsákok, oldal-, térd- és függönylégzsák –, StabiliTrak elektronikus menetstabilizálóval és kipörgésgátlóval. Tovább fokozza a biztonságot és a védelmet, hogy a karosszéria 80 százaléka nagyszilárdságú acélból készül.
A Chevrolet ügyféltámogatást is nyújt, a Volt-tanácsadó a hét minden napján, 24 órában érhető el az Interneten. A márkakereskedőknél kijelölt Volt értékesítési és szolgáltatási szakemberek lesznek, akik minden kérdést megválaszolnak.

A Chevrolet

A Chevrolet a General Motors vezető világmárkája, amely évente több mint 3,5 millió járművet ad el, több mint 130 országban. Ez a világ negyedik legtöbb autót értékesítő márkája, ugyanakkor az egyik leggyorsabban növekvő is. A Chevrolet európai modellválasztékát a kifejező design, az autók dinamikus viselkedése és a kiváló ár-érték arány jellemzi. A 2005-ös európai visszatérését követően a márka 2008-ra megduplázta értékesítését, elérve a félmilliós darabszámot. 2009-ben a Chevrolet piaci részesedése Európában 2,3 százalék volt, 426,000 eladott autóval. Európai márkakereskedő- és márkaszerviz hálózata 2900 telephelyen üzemel. Az új Chevrolet kínálat része a Spark városi autó, a kis Aveo, a kompakt Cruze, a Captiva hobbiterepjáró, a középméretű Epica és a legendás Corvette sportkocsi. 2011ben indul az Orlando családi nagyterű autó, a Camaro kupé-kabrió, az új Aveo és a lejtőshátú Cruze, valamint az új Captiva szabadidő autó, négyféle új motorral. A Chevrolet legnagyobb európai piacai Oroszország, Spanyolország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország. A Svájcból emigrált Louis Chevrolet által 1911-ben alapított márka az úttörően új, kiterjesztett hatótávolságú Chevrolet Volt villanyautóval készül megünnepelni százéves jubileumát.
További információk a Chevrolet-ről: http://www.chevroleteurope.com vagy http://media.chevroleteurope.com.
Forrás: chevroletgyulai.hu